Οι συνεργάτες μας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1969. Από μικρός έδειξε ενεργά το ενδιαφέρον και την αγάπη του για την Αρχαία Ελλάδα, μελετώντας φιλοσοφία και παρακολουθώντας πλήθος εξειδικευμένων μαθημάτων, με στόχο την εναρμόνιση της ζωής του με τα Ελληνικά Ιδεώδη. Παραδίδει σεμινάρια και διαλέξεις, ενώ παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές του στον «Ελληνικό Πολιτισμό» (Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου). Ασχολείται ιδιαιτέρως με την σύγχρονη απόδοση των αρχαίων κειμένων των μεγάλων μας Φιλοσόφων και είναι μέλος του Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών.

Τα αποτελέσματα της πολύχρονης έρευνας του είναι ορατά στα βιβλία του. Έχει εκδώσει 3 βιβλία: Αριστοτέλους «Περί Μνήμης και Αναμνήσεως» το οποίο μεταφράστηκε και στα αγγλικά, Διογένους Λαερτίου «Αριστοτέλης» , «Πυθαγόρας, ο πρώτος φιλόσοφος». Συνεργάζεται με την ψυχοθεραπευτική ομάδα του «THERATREE» (Awakening the Senses of the Soul) που στόχο έχει την επίτευξη του «Ευ ζην» μέσα από την σύνθεση της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας με τη ψυχοθεραπεία.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγγελική Κομποχόλη γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1986-1990). Υπότροφος του ΙΚΥ, υποστήριξε με επιτυχία τη διδακτορική της διατριβή στο ίδιο πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο του 2008. Για την ερευνητική της εργασία τιμήθηκε τις χρονιές 2002, 2006 και  2010 με επαίνους της Ακαδημίας Αθηνών. Μέλος της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας και της SIEF (Societé Internationale d’ Ethnologie et de Folklore) έχει δημοσιεύσει μελέτες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά κι έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Tα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας διερευνώντας τις δυνατότητες εφαρμογής, στα καθημερινά προσωπικά, επαγγελματικά και κοινωνικά προβλήματα. Συνεργάζεται με την ψυχοθεραπευτική ομάδα του «THERATREE» (Awakening the Senses of the Soul) με στόχο την εφαρμογή της φιλοσοφικής σκέψης ως αποτελεσματικού θεραπευτικού εργαλείου στην αναβάθμιση της καθημερινής ζωής.

Σήμερα Θέλω...

-Να ξεκινήσω
On Line Συμβουλευτική

-Να ενημερωθώ
α) για τα σεμινάρια,
β) για τις ομάδες του Theratree

-Να διαβάσω
α) εργασίες και
β) άρθρα που έχουν γραφτεί
από την ομάδα του Theratree

-Να διαβάσω προτεινόμενα
α) άρθρα, β) βιβλία

-Να δηλώσω
ενδιαφέρον συνεργασίας