Εκπλήρωσε το Δυναμικό σου

Ψυχοθεραπεία

Είμαστε ένθερμοι συνοδοιπόροι σου στο ταξίδι για την προσωπική σου ολοκλήρωση. Ολοκλήρωση με την έννοια της πληρότητας και όχι της τελειότητας.

Kοντά σου όπου και αν βρίσκεσαι

Online Συμβουλευτική

Αναδύουμε τα ισχυρά σου σημεία και τα ταλέντα σου ώστε να ανταποκριθείς στις προκλήσεις της ζωής με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο

Μια ιερή προσέγγιση της Ζωής.

Xειρώνιος Θεραπεία

Σου ανοίγουμε δρόμους για το Γνώθι Σαυτόν και τη φροντίδα της Ψυχής σου, μέσα από τη Φιλοσοφία, την Ετυμολογία της Γλώσσας και τους Μύθους της Αρχαίας Ελλάδας

Το "Theratree" σας καλωσορίζει...

Στις μέρες μας, πιο πολύ από ποτέ, είναι αναγκαία η αναζήτηση της αλήθειας. Ο μύθος δεν είναι ψέμα, είναι μεταφορά. Μας μεταφέρει μέσω των συμβόλων, σε άλλους κόσμους, ψυχικούς και μας φέρνει σε επαφή με τις ρίζες μας και τις αρχέγονες δυνάμεις τους. Γνωρίζει πώς να μιλά στην καρδιά κάθε ανθρώπου γιατί αγγίζει δυο πολύ βαθιές ανάγκες τουΠρώτον τη θέληση να γνωρίσει τον εαυτό του και δεύτερον τη θέληση να εξελιχθεί, το κουράγιο δηλαδή να προχωρήσει στην οδυνηρή διαδικασία της μεταμόρφωσης. Οδυνηρή, γιατί η μεταμόρφωση εμπεριέχει έναν θάνατο. Το θάνατο της παλιάς μορφής, αυτόν του σπόρου που θυσιάζεται για να εκπληρωθεί το πλήρες δυναμικό του, που είναι το δένδρο.

Σύμφωνα με τον J. Cambell, η μυθολογία είναι «η προτελευταία αλήθεια, προτελευταία, επειδή η τελική δεν μπορεί να ειπωθεί με λόγια. Είναι πέρα από λόγια, πέρα από εικόνες…Η μυθολογία εκσφενδονίζει το νου πέρα από αυτό, προς εκείνο που μπορεί να γίνει γνωστό αλλά όχι να ειπωθεί. Είναι επομένως η προτελευταία αλήθεια.»

Στόχος μας είναι η θεραπεία (therapy) που επέρχεται μόλις επανασυνδεθούμε με την «αρχέτυπη εικόνα» μας, το σκοπό της ζωής μας, μέσω του παραδείγματος του δένδρου (therapy+tree = theratree).

Το δένδρο ως σύμβολο στέκεται όρθιο και μας υπενθυμίζει: «είμαι ο Σπόρος που κυοφορεί μέσα του το Δένδρο». Έτσι μας ενδυναμώνει και μας βοηθά να ανακαλύψουμε ποιοί πραγματικά είμαστε προτρέποντας μας όπως ο Πίνδαρος: «Μάθε τι είσαι και γίνε αυτό!».

Η ομάδα του «Theratree» σας προσκαλεί να φυτέψετε μαζί μας το «Δένδρο των Φιλοσόφων» (Arbor Philosophica) που είναι σύμβολο της εξελικτικής διαδικασίας, είτε αυτό είναι ιδέα ατομική ή συλλογική είτε κρυμμένο δυναμικό και ταλέντα.

Σας καλούμε να αφυπνίσετε μαζί μας τις αισθήσεις της ψυχής σας μέσα από ένα κοινό όραμα, αυτό της εκπλήρωσης του πλήρους δυναμικού μας και της ευθυγράμμισης με τον προσωπικό μας μύθο.

C. Jung

«Δεν μπορεί να υπάρξει ψυχική υγεία χωρίς επαφή και επικοινωνία με τις ρίζες: με την ασυνείδητη αρχετυπική μας δομή»

M.L von Franz

«…καθώς η ψυχική ανάπτυξη δεν είναι αποτέλεσμα συνειδητής προσπάθειας της βούλησης, αλλά είναι ακούσια και φυσική διαδικασία, συμβολίζεται συχνά στα όνειρα μ΄ ένα δένδρο, που η αργή του ανάπτυξη, ρωμαλέα και αθέλητη, ολοκληρώνεται σύμφωνα μ΄ ένα καλά προσδιορισμένο διάγραμμα.»

C. Jung

«Το σύμβολο, η αρχετυπική εικόνα, η γλώσσα του μύθου, φορέας της σύνθεσης συνείδησης και ασυνειδήτου, εκφράζει τον άνθρωπο ολόκληρο, τον αποκαθιστά στην ενότητά του. Τον κάνει να σκέπτεται με τις αισθήσεις και να αισθάνεται με την σκέψη».

J. Cambell

Η μυθολογία είναι «η προτελευταία αλήθεια, προτελευταία, επειδή η τελική δεν μπορεί να ειπωθεί με λόγια. Είναι πέρα από λόγια, πέρα από εικόνες…Η μυθολογία εκσφενδονίζει το νου πέρα από αυτό, προς εκείνο που μπορεί να γίνει γνωστό αλλά όχι να ειπωθεί. Είναι επομένως η προτελευταία αλήθεια

Ποιοι είμαστε

Η Ιωάννα Μακρίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην  Συνθετική  Ψυχοθεραπεία (Master in Integrative Counseling & Psychotherapy, Middlesex U.K.) και ως Σύμβουλος Ψυχικής  Υγείας  (COSCA, Counseling & Psychotherapy, Scotland U.K. ).

Tι είπαν για εμάς

Ιωάννα Μακρίδου, (Couns. Dip., MA.)
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συνθετική Ψυχοθεραπεία, Θεραπεία Gestalt.

Ιδρύτρια και επιστημονική υπεύθυνη του «THERATREE- Awakening the Senses of the Soul». Εμπνεύστρια της ΧΕΙΡΩΝΙΑΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ που αποτελεί όραμα και έργο ζωής της.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Συνθετική  Ψυχοθεραπεία (Master in Integrative Counseling & Psychotherapy, Middlesex, U.K.) ως Σύμβουλος Ψυχικής  Υγείας (COSCA, Counseling & Psychotherapy, Scotland U.K. ). Έχει ολοκληρώσει Μετεκπαιδευτικά Προγράμματα στην Θεραπεία Gestalt (San Fransisco Gestalt Institute & Ecole Parisienne de Gestalt), Θεραπεία Τραύματος και Μετατραυματικού Στρες (PTSD),  Θεραπεία ζευγαριών (Ψυχογενετικό Σύστημα), Οικογενειακή θεραπεία (Adlerian Training Institute, Inc), Κλινική Ψυχοπαθολογία (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), «Transpersonal Psychotherapy and Holotropic Breathwork» κ.α.

Είναι δημιουργός της ομάδας «THERATREE», που στόχο έχει την Αφύπνιση των Αισθήσεων της Ψυχής  (Awakening the Senses of the Soul) κυρίως μέσα από την βιωματική εργασία με αρχέτυπα και αρχαιοελληνικούς μύθους στα πλαίσια της Χειρώνιας Θεραπείας.

Τα τελευταία χρόνια επιμελείται το επιστημονικό περιεχόμενο των Chiron Retreats, διατηρώντας παράλληλα τον θεραπευτικό της ρόλο.

Η θεωρία μου για το πώς μπορεί να αλλάξει ο άνθρωπος… και το μήνυμα της Χρυσόμυγας

Η θεωρία μου για το πώς μπορεί να αλλάξει ο άνθρωπος… και το μήνυμα της Χρυσόμυγας

 «Πρέπει να γίνεις αυτός που είσαι». Αυτή η φράση του Νίτσε ήχησε στα αυτιά μου την ώρα ακριβώς που ετοιμαζόμουν…
Εκδίκηση, ένα πιάτο που χρειάζεται να διαγράψεις από το μενού σου

Εκδίκηση, ένα πιάτο που χρειάζεται να διαγράψεις από το μενού σου

Αν κάποια στιγμή στη ζωή σου, ο θυμός γίνει πιο δυνατός από την αγάπη σου, φρόντισε τουλάχιστον να μην του…
Ποίηση: Η Ευλογία των Αναστεναγμών

Ποίηση: Η Ευλογία των Αναστεναγμών

Ποίηση, τέχνη, παραμύθια, μύθοι και όνειρα. Ο τρόπος με το οποίο η ψυχή προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Η Ευλογία…