Μαρτυρίες

  • 25/09/2019


Θέμα: « Γιατί επιλέγουμε τον σύντροφο που επιλέγουμε »

«Ήταν η πρώτη μου φορά σε βιωματικό ομαδικό σεμινάριο. Παρόλα αυτά αφέθηκα. Μου ενέπνευσε τόση εμπιστοσύνη η Ιωάννα που δεν σκέφτηκα κάτι χωρίς πρώτα να το νιώσω. Η φωνή της, η φιγούρα της μου έβγαζε μια ζεστασιά και μια σιγουριά μητρική, ένα δίχτυ ασφαλείας. Δεν είμαι ρομαντική ούτε καλοπροαίρετη αλλά αυτά ένιωσα. Ήταν μια εμπειρία μοναδική που θα τη θυμάμαι για καιρό γιατί ήταν τόσο έντονη που ακόμη τη «δουλεύω» μέσα μου…»

Αρτεμισία Μεγάλου, Αρχαιολόγος 

«Πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα, παρόλα αυτά αφέθηκα. Κι αυτό χάρη στην Ιωάννα, τη συντονίστρια η οποία είναι εξαιρετική επιστήμονας και αντιλαμβάνεται τις αδυναμίες σου πριν αυτές καλά καλά ειπωθούν. Αυτό που με εξέπληξε είναι ότι τελειώνοντας αυτό το βιωματικό σεμινάριο ανοίγονται δρόμοι μπροστά μου..που χρόνια ήταν κλειστοί. Πολύ δυνατή εμπειρία!»

Ε.Κ., Νοσηλεύτρια 

«Είναι πια κοινός τόπος πως η ψυχοθεραπεία είναι τέχνη. Χρειάζεται γνώσεις, τεχνική, και προπάντων  μεράκι. Η Ιωάννα εκτός του ότι  κατέχει και τα τρία, έχει επιπλέον τη μοναδική για μένα ικανότητα της «διάχυσης». Είναι η ικανότητα όπου ο  ψυχοθεραπευτής επιτρέπει στον εαυτό του να αφεθεί αβίαστα και φυσικά  στον «κενό χώρο»  συνάντησης του εκάστοτε διαπροσωπικού γίγνεσθαι. Και αφού αυτή είναι και η ικανότητα – κλειδί για ένα επιτυχημένο ζευγάρι, η Ιωάννα είναι η καταλληλότερη να το εμπνεύσει. »

Εύα Σταθογιαννοπούλου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

«Ήταν πολύ όμορφα και απλά. Εύκολα καταλάβαινες όλα τα πράγματα, χωρίς πίεση. Με άφησε άφωνη το βιωματικό με το σώμα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι έχουμε τόση δύναμη, ότι είναι τόσο απλό για την ψυχή, το σώμα και το πνεύμα.»

Βάσω Σιγάλα, Ξενοδοχοϋπάλληλος

 «Πολύ δυνατή, καθαρή και απελευθερωτική προσέγγιση στους κόμπους των σχέσεων. Δυνατή εμπειρία.».

Νεκταρία Κοντεκάκη, Γραμματέας

«Αυτό που μου έχει κάνει τη μεγαλύτερη αίσθηση είναι ότι διδάχτηκα από καταστάσεις του παρελθόντος μέσα από τη βιωματική άσκηση και ενώ πριν τις έβλεπα σαν κάτι αρνητικό, πλέον είναι μία πολύ όμορφη ανάμνηση της ζωής μου»
Ζωή Τριανταφύλλου, Μηχανικός Οικονομίας και Διοίκησης

«Με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα «παραμελημένα» κομμάτια του εαυτού μου. Τελευταία, προσέχω πολύ το πού εμπιστεύομαι την ψυχή μου και με τις συγκεκριμένες συντονίστριες αισθάνομαι χαρά που το έκανα».
Αγγελική Πλουμά, Σύμβουλος Επαγγελματικής Ανάπτυξης 

 «Η πιο αποτελεσματική short- term therapy»

Ντίνα Κυριακού

Θέμα: « Συναισθήματα. Η Κινητήριος Δύναμη στη Ζωή μας. Στα χνάρια του Θησέα… »

“Μοναδική εμπειρία που μας φέρνει πρόσωπο με πρόσωπο με τις κρυμμένες μυθολογικές ρίζες μας, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το δρόμο για ένα μοναδικό και συναρπαστικό ταξίδι ζωής, ταξίδι ψυχής”. Γεωργία Ντούσικου, Health Psychologist

«Η ομάδα λειτουργεί σαν ένας καθρέφτης που αντανακλά κομμάτια του ψυχισμού των μελών της. Είναι μια πολύ δυνατή εμπειρία που με την κατάλληλη καθοδήγηση από την Ιωάννα έχει άμεσα θεραπευτικά αποτελέσματα. Η εμπειρία αυτή είναι το πιο μεγάλο δώρο που έχω προσφέρει στον εαυτό μου»

Μαρία Κυθρεώτου, Οικονομολόγος

«Το να μπορείς να καταλαβαίνεις τι συμβαίνει μέσα στην ψυχή σου, είναι μοναδική εμπειρία ζωής. Όμως χρειάζεσαι και τον κατάλληλο άνθρωπο για να στο δείξει. Σ’ ευχαριστώ πολύ που μου έδειξες και συνεχίζεις να μου δείχνεις! Έχουμε δρόμο μπροστά μας και η διαχείριση θυμού τελικά ήταν η αφορμή, γιατί το πετύχαμε και συνεχίζουμε ακάθεκτοι προς τη ρίζα του.»

Σταύρος Λαζαρόγγονας, Διοικητικός Υπάλληλος

«Ένα τολμηρό ταξίδι στα άδυτα της ύπαρξης μας, μέσα από τα αρχέτυπα της Ελληνικής Μυθολογίας. Μέσα από μια τόσο δυναμική κατάδυση γεννιόμαστε ξανά …στο Φώς μίας καινούριας Συνείδησης. «

Πέννυ Οιχαλιώτου, Δημοσιογράφος

«Γίνεσαι μέλος μιας πολύ δυνατής ορχήστρας που διευθύνεται από έναν πολύ δυνατό μαέστρο και όλοι μαζί παράγετε αριστουργήματα».

 Edward Zinger, Game Designer

«Με την συμμετοχή μου στην ομάδα του Θησέα βίωσα ένα συγκλονιστικό εσωτερικό ταξίδι. Όχι μόνο βρήκα ειρήνη σε προσωπικά διλήμματα, αλλά μου δόθηκε και η ευκαιρία να δημιουργήσω πολύτιμες σχέσεις με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, καθώς αντιμετωπίσαμε μαζί τις προκλήσεις και τους «άθλους». Η Ιωάννα μας καθοδήγησε με θάρρος, ειλικρίνεια και αγάπη μέσα από δύσκολα μονοπάτια, χωρίς ίχνος παρεμβατικότητας και δίνοντάς μας τον απαραίτητο χώρο και χρόνο να αναπτυχθούμε. Η εμπειρία αυτής της ομάδας επηρέασε με ριζοσπαστικό τρόπο την ζωή μου, και μου έδωσε μαθήματα που θα με συντροφεύουν παντοτινά. «

Αγγελίνα ΧατζησταύρουΓεωπόνος

Ιωάννα Μακρίδου, (Couns. Dip., MA.)
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Συνθετική Ψυχοθεραπεία, Θεραπεία Gestalt.

Ιδρύτρια και επιστημονική υπεύθυνη του «THERATREE- Awakening the Senses of the Soul». Εμπνεύστρια της ΧΕΙΡΩΝΙΑΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ που αποτελεί όραμα και έργο ζωής της.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Συνθετική  Ψυχοθεραπεία (Master in Integrative Counseling & Psychotherapy, Middlesex, U.K.) ως Σύμβουλος Ψυχικής  Υγείας (COSCA, Counseling & Psychotherapy, Scotland U.K. ). Έχει ολοκληρώσει Μετεκπαιδευτικά Προγράμματα στην Θεραπεία Gestalt (San Fransisco Gestalt Institute & Ecole Parisienne de Gestalt), Θεραπεία Τραύματος και Μετατραυματικού Στρες (PTSD),  Θεραπεία ζευγαριών (Ψυχογενετικό Σύστημα), Οικογενειακή θεραπεία (Adlerian Training Institute, Inc), Κλινική Ψυχοπαθολογία (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), «Transpersonal Psychotherapy and Holotropic Breathwork» κ.α.

Είναι δημιουργός της ομάδας «THERATREE», που στόχο έχει την Αφύπνιση των Αισθήσεων της Ψυχής  (Awakening the Senses of the Soul) κυρίως μέσα από την βιωματική εργασία με αρχέτυπα και αρχαιοελληνικούς μύθους στα πλαίσια της Χειρώνιας Θεραπείας.

Τα τελευταία χρόνια επιμελείται το επιστημονικό περιεχόμενο των Chiron Retreats, διατηρώντας παράλληλα τον θεραπευτικό της ρόλο.